Помощен центърПомощ
Сребро
Спестявайте в сребърни кюлчета

Вие избирате сребро като начин на спестяване.
С всяка покупка ви се причисляват части от големи сребърни кюлчета.

250 гр. Сребро
Благороден метал с антибактериално действие

поради своето антибактериално действие среброто е толкова важно за медицинско приложение. Индустрията се възползва от това действие в хладилници и перални машини. Още старите египтяни са познавали това действие и са съхранявали питейна вода в покрити със сребро съдове.

Най-висока проводимост от всички метали

Среброто притежава най-високата електрическа и термична проводимост от всички метали и се използва във всеки автомобил, мобилен телефон и светлинен ключ. Среброто не оксидира и е незаменимо в индустрията.

Среброто
се използва

Среброто печели от това, че то само до малка степен представлява инвестиционен метал, като от друга страна, до голяма степен годишният добив се използва за индустриални цели.

„"Спешно необходимото и свършващо сребро не е оценено правилно и представлява уникален шанс." .“
Ted Butler – анализатор на сребро
Сребърните резерви свършват

Среброто не може да се добива безгранично. Общото количество, което има още да се добива, се оценява на около 510 000 тона и при същата скорост на добиване стига само за още 20 години.

Търсенето на сребро расте

Недостигът в световен мащаб води до това, че се разработват нови начини за използване на среброто при добива на вода. Растящото световно население се нуждае от електрически уреди и нуждата от медицински приложения расте.

Други области на приложение са соларните съоръжения. Слънчевата енергия е една развиваща се област, която е свързана с голяма бъдеща нужда от сребро.